French riviera real estate
Image default
Travel

Glamping in Oostenrijk

De zomervakantie ligt voor de meeste van ons nog niet eens zo heel ver in het verleden. Toch hebben velen van ons alweer het gevoel aan vakantie toe te zijn. Geniet maximaal van voorpret. Plan nu alvast je volgende vakantie.

Onze tip voor volgend jaar: ga naar Oostenrijk. Niet voor de wintersport (nou ja, dat mag natuurlijk ook), maar voor de zomer. Want ook in de zomer kun je in Oostenrijk heerlijk genieten. Zeker als je op een mooie glamping staat.

Geniet van de prachtige blauwe meren, tussen de groen beboste bergen. Ga lekker hiken en laat je verrassen door briljante uitzichten.

Glamping? Wat is dat?

Als we je aanraden eens een glamping in Oostenrijk te boeken, is het wel handig als je weet wat een glamping is. Glamping is kamperen. Maar dan wél met comfort, luxe en gemak. Je verblijft in een kampeeraccommodatie die al voor je is opgezet. Sterker nog, je safaritent, lodge of tiny house is helemaal ingericht. Dankzij de echte bedden met comfortabele matrassen slaap je een stuk beter dan op je luchtbed. De eettafel (met stoelen) bespaart je rugpijn bij het avondeten en dankzij de eenvoudige maar complete keuken kun je ook nog eens een fatsoenlijke maaltijd bereiden.

Waar in Oostenrijk kun je naar de glamping?

Glamping is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig. Dat is goed nieuws, want daardoor kun je bijna overal in Oostenrijk terecht. Van west (tussen Ischgl en Imst) waar je in een wijnvat kunt slapen, het zuiden nabij Klagenfurt tot vlak bij steden als Wenen en Salzburg. Het is dan ook heel makkelijk om de ene dag lekker in de natuur te zijn, terwijl je de andere dag een kleine stedentrip beleeft.

Wil je echt alle mogelijkheden weten? Bezoek dan onze pagina over glamping in Oostenrijk.