French riviera real estate
Image default
leisure and Hobby

Warmte in huis? Gebruik zonwerend raamfolie!

Het is nog vroeg en de zon staat al hoog aan de hemel. Het heeft voor ons Nederlanders en Belgen even geduurd… Het lijkt er eigenlijk meer op dat we de lente hebben overgeslagen en nu plotseling in de zomer zijn beland. Heerlijk natuurlijk! Want laten we eerlijk zijn: In deze coronatijden waarin ook niemand op vakantie kon, verlangen we meer naar de zon als ooit.

Maar genieten van de zon doen we het liefst buiten en niet binnen in huis. Het nadeel van de zon is dat deze de hele dag op je raam staat te bakken en er voor zorgt dat het binnen in huis zo een stuk warmer wordt dan normaal. Vaak zo warm dat het binnen eigenlijk niet meer uit te houden is.

Een airco zou de oplossing zijn. Maar airco’s zijn best duur. Daarnaast kunnen het ook echte sta-in-de-wegs zijn. Dus wij hebben naar een andere mogelijkheid gezocht om toch het huis koeler te krijgen. Dit hebben wij opgelost met raamfolie. Maar wel met speciaal raamfolie tegen de zon. Het wordt zonwerend folie genoemd.

Zonwerend raamfolie de oplossing voor jouw ramen in huis

Zonwerend raamfolie is een soort verduisterend folie dat het effect van de warme zonnestralen tot een minimum kan brengen. Het blokkeert de zon niet. Maar zorgt dat de ergste hitte en uv stralen geblockt worden. Bij het kopen van zonwerend folie moet je goed opletten. Want deze zijn in verschillende kleuren te koop, maar ook in verschillende gradaties. Daarnaast is niet elk raamfolie geschikt voor elk raam.

Zo moet je dus goed oppassen als je dubbelglas of hr+ ramen hebt. Die zijn namelijk veel gevoeliger voor breuk als er folie op zit dan ramen van enkelglas. Gelukkig is er ook speciaal zonwerend raamfolie voor Hr+ ramen. De folies zien er uit als spiegelend of donker getint. Er is zelfs ook een lichtere variant verkrijgbaar welke je minder goed op je ramen ziet zitten. Let bij aankoop goed op de specificaties. Want de ene folie blokkeert dus meer zonlicht dan de andere.

Is one way vision folie ook zonwerend?

Nee, niet elk one way vision folie is zonwerend. Maar er zijn wel bepaalde soorten die het zonwerende effect hebben. Dat zal dan ook op de desbetreffende webshop te vinden zijn.