French riviera real estate
Image default
Offers

Daglichtlamp voor op kantoor en veelgestelde vragen

Wat is een daglichtlamp voor op kantoor?

Een daglichtlamp lijkt op een bureaulamp, met als belangrijkste verschil dat een daglichtlamp veel sterker is. Het geeft evenveel licht als buiten zijn op een heldere dag.

 

Voor een vergelijking van de beste daglichtlampen, ga naar de Slaapwijsheid website. 

Hoe werkt een daglichtlamp

Een daglicht lamp is ontworpen om te werken door het vrijgeven van dezelfde hoeveelheid licht als buiten, dit gebeurt door het inbedden van een groot aantal LED-lampen. De LED-lampjes zijn geplaatst achter de voorste behuizing die gemaakt is van gehard glas om UV-licht tegen te houden.

Gevolgen van SAS

Seizoensgebonden Affectieve Stoornis treft mensen die in gebieden wonen die ver van de evenaar verwijderd zijn en die verstoken zijn van zonlicht. De gevolgen kunnen zich uiten in gezondheidsproblemen zoals depressie, die soms fataal kunnen zijn. Daarom moeten patiënten zo snel mogelijk worden behandeld voor SAS, en SAS lampen worden vaak voorgeschreven om deze aandoening te bestrijden.

SAS lampen kunnen uiterst effectief zijn
SAS lampen zijn ontworpen voor mensen bij wie SAS is vastgesteld. Het juiste gebruik van SA lampen kan iemand die de diagnose SAS heeft gekregen helpen om de slopende effecten te bestrijden

De lampen zijn ontworpen als een vorm van lichttherapie om te helpen bij het verlichten van zaken als depressie, stemmingswisselingen, lusteloosheid, vermoeidheid en vergeetachtigheid, allemaal symptomen die vaak gepaard gaan met SAS.

Hoe werken SAS lampen?

Het licht in een SAS lamp is ongeveer 5.000 Kelvin, wat een vergelijkbare warmte is als wanneer je buiten in de zon zou staan op een heldere dag.

De voordelen van SAS lampen gaan verder dan het helpen van mensen die lijden aan depressie, want SAS lampen kunnen ook worden gebruikt om de productiviteit te verhogen en te helpen ontspannen.

Veel gestelde vragen

Waarvoor dient een daglichtlamp?

Wat is een daglichtlamp? Een daglichtlamp zorgt voor een perfecte natuurlijke verlichting op elk moment van de dag. Dit wordt bereikt door het type en de specificatie van de lampen die in daglichtlampen worden gebruikt (6.000°K kleurtemperatuur), aangezien deze een soortgelijk verlichtingsniveau bieden als natuurlijk daglicht (6.500°K).

Wat is een daglicht bureaulamp?
Daglicht bureaulampen bieden stijl en functionaliteit tegen een betaalbare prijs en zijn perfect voor lezen, tekenen of schrijven aan een bureau. … 

Geven zonnelampen je vitamine D?

Hoewel het een op licht gebaseerde therapie is, hebben zonnelampen geen invloed op de aanmaak van vitamine D. Zorg ervoor dat u uw vitamine D binnenkrijgt via uw voeding en/of supplementen, zoals uw arts adviseert.

Helpen zonnestralen bij depressie?
Men denkt dat het licht van een zonnelamp een positieve invloed heeft op serotonine en melatonine. Deze chemische stoffen helpen uw slaap- en waakcyclus te regelen. Serotonine helpt ook angst te verminderen en de stemming te verbeteren. Lage serotonineniveaus worden in verband gebracht met depressie

De meest voorkomende bijwerkingen van lichttherapie zijn:

  • Vermoeide ogen of visuele stoornissen.
  • Hoofdpijn.
  • Agitatie of een “opgefokt” gevoel.
  • Misselijkheid.
  • Zweten.

Wie mag geen lichttherapie gebruiken?
De belangrijkste contra-indicaties voor het gebruik van lichttherapie zijn ziekten die het netvlies van het oog aantasten, zoals diabetes, en het gebruik van fotosensibiliserende hulpmiddelen zoals lithium, melatonine, fenothiazine antipsychotica en bepaalde antibiotica.

Is lichttherapie goed tegen angst?
Naast SAS wordt lichttherapie vaak gebruikt voor de behandeling van depressie, angst, chronische pijn, slaapstoornissen, psoriasis, eczeem, acne en zelfs jetlag. Het kan ook helpen bij het in balans brengen van hormonen en ons circadiane ritme (de slaap-waakcyclus van het lichaam), het genezen van wonden en verwondingen, het verminderen van ontstekingen en het omkeren van zonneschade.

 

Meer tips of informatie over slaap? Ga naar de Slaapwijsheid website. 

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/daglichtlamp/